ua en ru

В США страйкують 1,7 тис. механіків заводу Boeing.

У американському Лонг-Біч розпочали страйк близько 1,7 тис. співробітників Boeing. Всі вони - робочі каліфорнійського заводу компанії, на якому здійснюється збірка військово-транспортного літака C-17 (Globemaster). У результаті акції протесту лінія зборки С-17 призупинено на невизначений час, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Причиною страйку послужили розбіжності з керівництвом компанії з приводу пенсій і медичного страхування. Близько 80% співробітників Boeing тиждень тому відмовилися підписати 46-місячний контракт з новими умовами. Як стверджують страйкарі, пропозицію Boeing щодо збільшення розміру внесків на покриття страхових виплат з 12% до 15% і незначне підвищення зарплати "виглядає негідним" кваліфікованої робочої сили Boeing.
Члени місцевої профспілки працівників автомобільної промисловості (United Auto Workers Local 128) в ході переговорів з Boeing також заявили, що глава Boeing Джим Макнірні отримує "занадто багато". Офіційна заробітна топ-менеджера за 2009 р. склала 13,7 млн дол.