ua en ru

В.Сівкович представив працівникам АМКУ нового голову О.Костусєва.

Перший віце-прем'єр-міністр України Володимир Сівкович представив працівникам Антимонопольного комітету нового голову Олексія Костусєва, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами В.Сівковича, перед новим головою комітету поставлені задачі стабілізувати ринок в Україні, стабілізувати ціни, а також перевірити ринки на випадки корупційних схем та антимонопольних змов. "Антимонопольний комітет - це фактично силова структура. От і Кабінет міністрів буде з вас питати як із силової структури", - сказав він.
В.Сівкович подякував попередньому в.о. голови АМКУ Олександрові Мельниченко за фахову роботу і повідомив, що наразі комітету будуть надані всі можливості для роботи як з боку Кабміну так і Президента України так і інших гілок влади.
У свою чергу, новопризначений голова АМКУ О.Костусєв повідомив, що АМКУ виконає поставлені перед ним завдання, зокрема буде перевіряти ринки на зловживання антимонопольним становищем, не чекаючи доки це призведе до зростання цін та погіршення конкуренційних умов. Він повідомив, що комітет буде більш жорстко працювати. Вимоги до співробітників АМКУ будуть підвищені, водночас їм буде надано більше повноважень. Він також повідомив, що Кабмін не планує змінювати статус комітету, але буде всіляко сприяти ініціативам АМКУ щодо дотримання антимонопольного законодавства. "Хочу завірити Кабмін, що він отримав в особі АМКУ надійного помічника, який не буде чекати посилення антимонопольних порушень, а буде працювати на випередження, бити в корінь, але не по хвостам", - сказав він.
О.Костусєв повідомив, що пріоритетні ринки для вивчення і контролю залишаються ті ж самі - ЖКГ, зв'язок, нафтопродукти та ін.