ua en ru

В результаті газових переговорів літакобудівний концерн “Антонов” може інтегруватися в російську авіапромисловість, - нардеп.

В результаті українсько-російських газових переговорів український літакобудівний концерн "Антонов" може інтегруватися в російську авіапромисловість. Про це сьогодні заявив народний депутат від НУ-НС, лідер НРУ Борис Тарасюк.
"Згідно з відповідним проектом угоди, передбачається, що український концерн "Антонов" братиме участь в установчому капіталі відкритого акціонерного товариства "Об'єднана авіабудівна корпорація" шляхом внесення 50%+1 акцій - під російським керівництвом", - наголосив Б.Тарасюк.
Також, на його думку, цілком ймовірно, що Україна відмовиться від контракту з американською компанією WestingHouse щодо постачання ядерного пального для українських АЕС. А уряд Миколи Азарова може підписати з російською компанією ТВЕЛ угоду про будівництво заводу зі збагачення урану, а також двох енергоблоків Хмельницької АЕС.
Б.Тарасюк припускає, що Росія претендуватиме на доступ до Одеського припортового заводу, концерну "Стірол", "Луганськтепловозу", Кременчуцького НПЗ, "Мотор-Січі" та "Турбоатому".
"В обмін на зменшення ціни на газ, російська влада наполягатиме на інтеграції України до СНД і відмови від членства в НАТО, а також на створенні газотранспортного консорціуму з передачею в концесію українських газосховищ, отриманні прямого доступу до українського внутрішнього газового ринку та участі російських підприємств в приватизації облгазів", - висловив припущення лідер НРУ.