ua en ru

До Ліберії відбули 150 українських миротворців в рамках місії ООН.

Сьогодні, 8 грудня, о 06:00 в рамках 12-ї ротації особового складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України, який виконує завдання сил місії ООН у Ліберії, з Миколаївського аеропорту на Африканський континент вирушила перша група українських миротворців нової ротації у кількості 150 осіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Разом з особовим складом миротворчого контингенту до Ліберії відбула оперативна група Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ у складі 9 осіб, які надаватимуть методичну допомогу нашим миротворцям під час проведення ротації. Очолив оперативну групу начальник логістики Сухопутних військ ЗСУ - заступник командувача Сухопутних військ генерал-майор Юрій Толочний.

Українські військові відбули до Ліберії літаком Boeing-757 місії ООН, який 7 грудня доставив на Батьківщину першу групу наших миротворців попередньої ротації - 139 військовослужбовців. Другий етап ротації заплановано провести 22 грудня.

Український миротворчий контингент нової ротації було сформовано на базі окремого полку армійської авіації 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ ЗСУ.

56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі місії ООН у Ліберії з січня 2004 р. Загальна чисельність загону - 300 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.