ua en ru

В.Пінчук увійшов до списку найвпливовіших людей світу.

Віктор Пінчук став першим в історії українським громадським діячем, який увійшов до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу "TIME". Він посів 7-е місце в категорії Мислителі, до якої також увійшли засновник Стів Джобс; Міністр Ментор Сінгапура Лі Кван Ю; суддя Верховного суду США Соня Сотомайор та дизайнер Заха Хадід.

Time 100: The World's Most Influential People - один з найбільш авторитетних світових рейтингів, який публікується з 2004 р. Цього року журнал розподілив список за чотирма категоріями - лідери, художники, мислителі та герої. Журнал вносить до цього списку "трендсеттерів" - тих людей, які "формують світ" та змінюють його. Авторитетний список не політичний за своєю природою - люди в ньому оцінюються не за обсягом повноважень, а за ступенем впливу на тенденції сучасного світу, який створюється силою, талантом та моральним прикладом учасників списку.

"Ми шукаємо людей, чиї ідеї та дії революціонізують галузі, в яких вони працюють і змінюють наше життя. Їх інновації та зусилля допоможуть змінити світ в найближчі роки", - підкреслив управляючий редактор Річард Штенгель.
В.Пінчук став першим неполітичним діячем з України, який потрапив до списку 2010 TIME 100: The World's Most Influential People і отримав світове визнання як громадський діяч, філантроп і меценат. Цього року Віктор Пінчук став єдиним українцем серед учасників списку.

Коментуючи входження до списку "TIME 100", В.Пінчук сказав: "Потрапити до списку 100 найвпливовіших людей світу такого видання як "TIME" - це велика честь для мене. Це знак того, що ти працюєш у вірному напрямку. Участь у рейтингу TIME 100 - це й певний знак для всієї України. Це ще одне міжнародне визнання того, що в країні, в її громадянському суспільстві є потенціал глобального рівню".