ua en ru

У Лос-Анджелесі вручили антинагороду у світі кіно - "Золоту малину".

У Лос-Анджелесі минулої ночі вручили одну з головних антинагород кінематографа - "Золоту малину". Номінантка на "Оскар", вручення якого намічене на сьогодні, актриса Сандра Баллок була названа жюрі "Золотої малини" найгіршою актрисою за роль у фільмі "Все про Стіва". Проте однією антинагородою вона не вдовольнилася - її дует з Бредлі Купером також визнаний як найгірший, передає "Ехо Москви". Зазначимо, що сьогодні С.Баллок знов може бути відмічена, але вже як найвидатніша актриса. Американські кіноакадеміки назвали її однієї з претенденток на "Оскар" в номінації краща жіноча роль за фільм "Невидима сторона".
Гіршим фільмом року, на думку жюрі, став фантастичний бойовик "Трансформери: Помста полеглих". Не залишився без антинагороди і його режисер Майкл Бей.
"Золоту малину" цього року вручали в 30 разів, і організатори вирішили назвати не лише найневдаліші картини 2009 р., але і десятиліття. Так, провалом останніх десяти років критики порахували фільм "Поле битви - Земля", з Джоном Траволтою. Найгіршими акторами десятиріччя визнані Еді Мерфі і Періс Хілтон.
Премію "Золота малина" за найбільш сумнівні досягнення в кінематографі присуджує міжнародне жюрі. У нього входять 650 журналістів, що пишуть про кіно, з 20 країн світу.