ua en ru

В.Колесніченко наполягає на звільненні голови Окружного адмінсуду Києва О.Бачуна за порушення присяги.

Голова Вищої Ради юстиції Володимир Колесніченко наполягає на звільненні голови Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна за порушення присяги. Про це він заявив журналістам після завершення засідання ВРЮ, передає кореспондент РБК-Україна.

На засідання ВРЮ сьогодні повинне було розглянуте питання про рекомендації Верховній Раді звільнити О.Бачуна за порушення присяги судді за пропозицією члена ВРЮ Віктора Медведчука. Однак, питання було перенесене.

В.Колесніченко перенесення питання пояснив наступним чином: «Стосовно О.Бачуна існує 6 пропозицій. 5 з яких - про те, щоб його звільнити і одна - ні. Щодо пропозиції Медведчука, то є різне тлумачення цієї пропозиції. Тому що сам Бачун заявляє, що хоча Медведчук і є формально членом ВРЮ, але він не брав участі у засіданні ВРЮ і в нього не було підстав внести таку пропозицію. З огляду на це та інші пропозиції, ми відклали розгляд цього питання. Моя позиція - він порушив присягу і підлягає звільненню», - сказав В.Колесніченко.

Він також додав, що ВРЮ зможе повернутися до розгляду цього питання не раніше 17 травня, оскільки до цього часу засідання ВРЮ не відбуватиметься.