ua en ru

У Києві митники виявили контрабанду двох автомобілів на суму 2,5 млн грн.

У Києві співробітники Київської регіональної митниці виявили контрабанду двох автомобілів BMW M6 та Mercedes SLR MCCLAREN на суму 2,5 млн грн, повідомляє прес-служба Держмитслужби України.
Громадяни Ізраїлю при перетині митного кордону вказані автомобілі заявили в режим тимчасового ввезення, який передбачає обов'язкову наявність документа, що підтверджує реєстрацію автомобіля за межами України. Таким документом стало свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів у США. Для ізраїльських громадян, це означало звільнення від сплати значної суми податків та зборів, обов'язкових при ввезенні автомобілів в Україну. Вартість автомобілів при ввезенні в Україну була заявлена 60 тис. дол. та 175 тис. дол. відповідно.
За наданим запитом митників до посольства США виявилося, що автомобілі BMW M6 2008 р. випуску та Mercedes SLR MCCLAREN 2006 р. з відповідними номерами кузовів дійсно зареєстровані на території США, але на зовсім іншого громадянина, ніж зазначено в документах, поданих українським митникам. А реєстраційні номери, які були на автомобілях при перетині митного кордону України, видані в США на інші марки машин. Крім того, копії документів, які були надіслані до посольства США Київською регіональною митницею, визнані фальшивими. Встановлено також, що BMW M6 був придбаний громадянином Ізраїлю за 80 тис. дол., а Mercedes SLR MCCLAREN - за 235 тис. дол.
В результаті, за подання документів з неправдивими даними щодо вартості транспортних засобів, його власника та даних про реєстрацію Київською регіональною митницею порушено кримінальну справу по факту контрабанди в Україну зазначених автомобілів на загальну суму майже 2,5 млн грн.