ua en ru

У Києві зростає кількість "небезпечних" ліфтів, - Солом'янська РДА.

У Києві зростає кількість "небезпечних" ліфтів. Про це заявив перший заступник голови Солом'янської РДА, голова Київської міської організації Української селянської демократичної партії Максим Шкуро, повідомляє прес-служба М.Шкуро.

За його інформацією, у житловому фонді Солом'янського району Києва експлуатується 1382 ліфти. Термін експлуатації 470 одиниць (35%) ліфтів становить 25 та більше років. З них 290 ліфтів - віком 30-35 років. «Відповідно до вимог нормативних документів Держстандарту та Держнаглядохоронпраці України такі ліфти повинні бути замінені. Адже вони становлять реальну загрозу життю та безпеці киян», - зазначив М.Шкуро.

«На сьогодні міська адміністрація профінансувала заміну ліфтів лише на 7% від запланованого. Так, у 2006 р. замінено 69 одиниць, у 2007 - 40, у 2008 - 21, у 2009 - лише два ліфти. Загальна кількість ліфтів, які підлягають заміні чи модернізації у районі в поточному році з урахуванням невиконання програми «Ліфт» у минулі роки, становить 462 ліфти», - зауважив він.

«При формуванні бюджету Києва на 2010 р. необхідно запланувати кошти на модернізацію столичного ліфтового господарства. Лише за таких умов ми зможемо уникнути аварій та розрухи», - наголосив він.