ua en ru

В Італії сьогодні пройдуть вибори в місцеві органи влади.

В Італії сьогодні пройдуть регіональні вибори в місцеві органи влади. Всього виборчі ділянки будуть відкриті в 13 з 20 регіонів країни, при цьому представники партії прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі "Народ Свободи" перебувають при владі лише в двох з них, передає ВВС. Проте, "Народ Свободи" має намір значно укріпити свої позиції в ході сьогоднішнього голосування. На певний успіх можуть розраховувати і союзники італійського прем'єра по правлячій коаліції, зокрема, партія "Північна Ліга". Основними супротивниками коаліції виступають представники лівоцентристських партій, що представляють італійську опозицію.

Проте варто відзначити, що результати регіональних виборів для "Народу Свободи" можуть бути серйозно зіпсовані недавніми скандалами навколо самого С.Берлусконі. Крім того, декільком кандидатам в переддень виборів відмовили в реєстрації в столичному регіоні у зв'язку з простроченням дати надання необхідних документів.

Варто також нагадати, що зараз італійська прокуратура проводить розслідування відносно прем'єра. Воно пов'язане з тиском, який С.Берлусконі нібито надавав на державний телеканал RAI. Як відзначають прокурори, глава держави підозрюється в тому, що добивався зняття з ефіру струм-шоу, в якому критикується курс нинішньої італійської влади.