ua en ru

В Донецкій обл. два міста залишились без світла і тепла.

Сотні будинків у містах Родинське і Новогродівка Донецької обл. залишилися без тепла і світла з вини місцевої влади, що представляє Партію регіонів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив народний депутат від БЮТ, голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, повідомляє прес-служба блоку.

М.Волинець відзначив, що м.Родинське залишаються без тепла близько 50 житлових будинків, а в міському бюджеті немає коштів на самостійну ліквідацію наслідки аварії.

Крім того, як відзначив інший учасник прес-конференції, депутат Новогродівської міськради Олександр Вовк, аналогічна ситуація склалася і в його місті. «Майже вся Новогродівка погрузилася в темряву: електрика є лише в лічених будинках. Котельня фактично імітує роботу, в будинках немає опалення», - відзначив О.Вовк. М.Волинець додав, що в Новоградівці «вже більше тижня не працює опалення, немає напруги, затоплені квартири».

Народний депутат також проінформував про те, що направив депутатське звернення до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, генерального прокурора Олександра Медведька, в.о. голови Головного контрольно-ревізійного управління Ігорю Іскрі та міністра фінансів Ігоря Уманського дати доручення провести перевірку і прийняти заходи з притягнення до відповідальності мера Красноармійська Андрія Ляшенка за бездіяльність і приховування інформації про аварію на тепломережах в Родинському (Красноармійська міськрада Донецької обл.).

М.Волинець повідомив, що за ліквідацію наслідків аварії вже взявся уряд. Так, на засіданні 27 січня Кабінет міністрів доручив обласній владі вжити заходів з врегулювання ситуації, а 28 січня аналогічне доручення було дане міністру житлово-комунального господарства Олексію Кучеренку.