ua en ru

В 7 областях України відновлюється електропостачання 335 населених пунктів.

Внаслідок несприятливих погодних умов станом на 07:00 15 лютого залишаються знеструмленими 335 населених пунктів у 7 областях: у Миколаївській - 152, Одеській - 110, Кіровоградській - 33, Вінницькій - 20, Херсонській - 13, Тернопільській - 5 і Дніпропетровській - 2. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

В Арбузинському, Братському, Вознесенському, Веселинівському, Доманівському, Єланецькому, Новоодеському та Первомайському районах Миколаївщини несприятливі погодні умови призвели до руйнування 378 електричних опор.

Керівництвом ВАТ "Миколаївобленерго" вживаються заходи щодо придбання та доставки до регіону додаткової кількості електроопор. Відновлено електропостачання в Донецькій, Запорізькій, Київській, Івано-Франківській, Луганській, Полтавській, Черкаській та Чернівецькій областях. На місцях працюють 2020 чоловік і 580 одиниць техніки обленерго. Оперативними штабами в областях забезпечується безперебійне функціонування систем життєзабезпечення населення, об'єктів національної економіки, стабільної роботи державних установ, закладів освіти та охорони здоров'я, надання допомоги населенню тощо. На випадок різкого ускладнення погодних умов у системі МНС приведені в готовність автономні джерела електроживлення, пункти обігріву та передбачені технічні засоби для надання допомоги постраждалим. У МНС у цілодобовому режимі працює опергрупа.