ua en ru

Розповсюдження вірусного гепатиту А в Житомирській обл.: Госпіталізовано 17 осіб

В Житомирській обл. у період з 22 по 25 жовтня 2013 р. до інфекційного відділення Коростенської центральної районної лікарні з с. Ходаки Коростенського району госпіталізовано 17 осіб, з них 9 дітей (від 7 до 14 років), з діагнозом - вірусний гепатит А.

В Житомирській обл. у період з 22 по 25 жовтня 2013 р. до інфекційного відділення Коростенської центральної районної лікарні з с. Ходаки Коростенського району госпіталізовано 17 осіб, з них 9 дітей (від 7 до 14 років), з діагнозом - вірусний гепатит А. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

Стан хворих легкої та середньої важкості.

Фахівцями районної СЕС в осередку захворювання проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється.

Нагадаємо, в квітні 2013 р. Кабінет міністрів України затвердив державну програму по боротьбі з гепатитами. Програма створена на найближчі 3 роки і передбачає не лише лікування, але і своєчасну діагностику захворювання у пацієнтів.

"Дана програма передбачена до 2017 р. і по інформація Мінфіну щорічне фінансування складе 300-400 млн грн, а на поточний рік профілактика і лікування гепатиту В і З повинна обійтися 500-600 млн грн", - заявив РБК-Україна нардеп від парламентської фракції "Свобода" Ігор Швайка, який був присутній на малому засіданні Кабміну.

За оцінками громадських організацій, близько 3,5 млн українців сьогодні інфіковані гепатитами в Україні.

Сьогодні в Україні діти отримують вакцину від гепатиту В відразу в 1-й день життя, а також у віці 1 місяця і в 6 місяців. Що стосується вакцини від гепатиту С, то її не існує.