ua en ru

У Житомирі суд заборонив євромайданівцям встановлювати намети на площі Корольова

Житомирський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов міськради щодо Євромайдану в місті, а саме - заборонив встановлювати намети на площі Корольова, повідомляє "5 канал".

До зали судового засідання журналістів не пустили. Справу розглядають дві години. Далі суддя оголошує перерву і повертається через три години з рішенням - встановлювати намети і використовувати звукопідсилюючу техніку забороняють тільки Івану Фурлету, організатору акції "Я обираю ЄС".

У міськраді припускають, мітинг може перерости у масові заворушення, проте правоохоронці заявляють, що до мітингувальників жодних претензій не мають.

"Під час проведення даних заходів жодного порушення громадського порядку під час проведення масових заходів не було зареєстровано. Скарг на дії або бездіяльність працівників міліції до управління внутрішніх справ у житомирській області не надходило", - заявив начальник управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрій Дем'яненко.

Ті, хто збирається ночувати на Євромайдані кажуть, що суд не зобов'язав їх знести намети, які вже стоять, тож нічого змінювати не будуть.

У середу житомирські активісти запланували Віче "За європейську Україну". Кажуть, що проведуть його за будь-яких умов.