ua en ru

У Запорізькій обл. колишнього податківця засудили до 5 років ув'язнення за хабарництво

У Запорізькій області Бердянський районний суд визнав винним у хабарництві колишнього податківця та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Також його було позбавлено права обіймати посади в органах виконавчої влади протягом 3 років, з випробувальним строком 3 роки та позбавлено спеціального звання "капітан податкової служби".

Раніше Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність співробітника податкової міліції м. Бердянськ, який вимагав та одержував від приватних підприємців неправомірні вигоди.

Встановлено, що податківець вимагав гроші за надання дозволів на торгівлю лікеро-горілчаними виробами. У середньому правопорушник вимагав сплачувати йому від 20 до 100 тис. грн. У разі відмови платити - погрожував підприємцям проведенням безпідставних перевірок з подальшим припиненням їх діяльності.

У червні 2013 р. в Бердянську СБУ спільно з прокуратурою затримала податківця під час одержання 50 тис. грн.

Прокуратурою Запорізької області було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст.368 (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України.