ua en ru

У Запоріжжі міськвиборчком закрився на технічну перерву до 14:00

Запорізька міська виборча комісія закрилася на технічну перерву до 14:00, щоб продовжити приймання бюлетенів і протоколів після обіду. Про це РБК-Україна повідомила Вікторія Чекалова, довірена особа кандидата в мери Олександра Сіна (ВО "Батьківщина").
"Тільки що виборчком ухвалив рішення, згідно зі своєю ж рекомендацією, про технічну перерву до 14:00. Ми маємо намір подати позов до суду на визнання даного рішення недійсним, як тільки він відкриється о 9:00 ранку - хоча вони обіцяли працювати цілодобово", - заявила В.Чекалова.
За її словами, дане рішення дає широке поле для фальсифікацій. "Вже зараз по внутрішньому двору мерії (де розміщується Запорізький ДВК) з мішками бюлетенів бігають невідомі особи, які ухиляються від спілкування із спостерігачами", - повідомила вона.

За інформацією від спостерігачів "Опори", зараз на виборчих дільницях відбуваються скандали, пов'язані з вимогами голів та секретарів комісії, в більшості своїй - від Партії регіонів, прийняти рішення про технічну перерву і розійтися по домівках.
Зокрема, як повідомила РБК-Україна спостерігач від "Опори" Аліна Шамота, на 69-й виборчій дільниці (спорткомплекс Класичного приватного університету) вже прийнято рішення про технічну перерву до 16:00, і люди розходяться."Залишилася не підрахованою стопка бюлетенів по виборах мера і мажоритарників на обласну раду. Їх замкнули в сейф і опечатали", - повідомила вона.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Запорізький міськвиборчком прийняв рішення рекомендувати ДВК ввести технічну перерву для відпочинку членів комісій, яка тривала би до обіду. Представники ВО "Батьківщина" розцінили цю постанову як порушення закону і заявили, що їхні представники будуть продовжувати роботу в будь-якій ситуації.
Нагадаємо, що за даними екзит-полу, проведеного компанією R&B Group, перемогу отримав кандидат від ВО "Батьківщина" Олександр Сін - 39,35% голосів. Його головний суперник - голова міської організації Партії регіонів, в.о. міського голови Володимир Кальцев, за даними екзит-полу має 34,95% голосів.