ua en ru

В заручниках у терористів в Алжирі можуть залишатися більше 20 іноземців

В заручниках у терористів в Алжирі все ще можуть залишатися більше 20 іноземців. Приблизно таку цифру наводять зарубіжні ЗМІ, повідомляючи про останні дані щодо зниклих без вісті і громадянах іноземних держав, що знаходяться в полоні у терористів передає Reuters. До сьогоднішнього дня точна кількість утримуваних бойовиками людей невідома, також не повідомляється про точну кількість загиблих.

За останніми даними, угрупування ісламістів "Батальйон тих, що підписалися кров'ю", що захопила в Алжирі заручників з числа місцевих жителів, громадян країн ЄС, США, Японії, продовжує утримувати сімох ув'язнених. Серед них - троє бельгійців, 2 американці, японець і британець.

Гадана кількість жертв, за різними даними, варіюється від 12 до 30. Напередодні в МЗС США підтвердили загибель одного з підданих країни. Офіційно на даний момент підтверджена загибель сімох іноземців, серед яких 2 є громадянами Японії, двоє - громадянами Великобританії і один - громадянином Франції.

Нагадаємо, терористи, пов'язані з "Аль-Кайєдою" в ісламському Магрибі, 16 січня 2013 р. захопили виробничий комплекс на території алжирського газового родовища Amenas в пустелі Сахара. Об'єкт управляється спільним підприємством алжирської державної компанії Sonatrach, британськох BP і норвезькох Statoil, тому на ньому працювали і проживали іноземні громадяни. У заручниках опинилися сотні працівників, включаючи декілька десятків іноземців. Бойовики висунули вимогу до Франції припинити військову кампанію проти повстанців у Малі.

Алжирські збройні сили ухвалили рішення узяти газовий комплекс штурмом. Операція, в ході якої застосовувалися бойові вертольоти, привела до неоднозначного результату: сотні полонених були звільнені, проте багато хто із заручників загинув. Проте, точних даних про кількість жертв до цих пір немає, багато іноземних працівників числяться зниклими без вісті.

Читайте також: Нафтоносний Алжир - темні хмари над глобальним ринком енергоносіїв