ua en ru

В залі Київради сьогодні очікується близько 90 депутатів, - ПР

В залі Київради сьогодні очікується близько 90 депутатів. Про це сьогодні повідомив голова фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко.

В залі Київради сьогодні очікується близько 90 депутатів. Про це сьогодні повідомив голова фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко.

"Наскільки я знаю, сьогодні в залі буде близько 90", - зазначив Омельяненко.

Він також додав, що прийдуть не всі депутати від фракції ПР.

За його словами, на даний момент під час пробної реєстрації відзначився 61депутат.

Також Омельяненко додав, що вже прийшли депутати від опозиції. При цьому проблем для депутатів пройти через центральний вхід немає, в тому числі для представників опозиції.

"Треба просто приходити зі значком (депутата Київради). І ті депутати, які кожний день приходить, їх практично вся охорона знає в обличчя і їм не треба носити посвідчення", - додав депутат.

В залі Київради сьогодні очікується близько 90 депутатів, - ПР

За словами Галини Гереги, через зрив сесії Київради місто недоотримало від продажу та оренди землі понад 800 млн грн. "Київська міська рада не працювала в нормальному режимі вже 4 місяці. Місто втрачає мільярди гривень надходжень до бюджету. Ви знаєте, що основним джерелом наповнення бюджету є оренда землі, від продажу, від оренди власності, від продажу власності. Від оренди землі і від продажу землі місто не отримало до 300 млн грн. Від оренди майна і продажу майна - до півмільярда гривень", - зазначила Герега.

В залі Київради сьогодні очікується близько 90 депутатів, - ПР

За її словами, в Київраді вже готові 600 проектів рішень, які будуть винесені на наступні сесії. "Я вам скажу, що у нас вже крім цих готові ще 600 проектів рішень. Ми повинні працювати, наповнювати бюджет, не дивлячись на всі політичні спекуляції і не дивлячись на політичну ситуація, не дивлячись на те, що окремі політики, які мають право на свої політичні амбіції, але не тоді, коли від їх роботи залежить доля киян", - сказала вона.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Київради планується розгляд змін до бюджету міста.

До порядку денного внесено більше ста проектів рішень, що стосуються питань соціального захисту населення, забезпечення життєдіяльності міста, розвитку столиці України.

В залі Київради сьогодні очікується близько 90 депутатів, - ПР

Як зазначає прес-служба Київміськадміністрації, до порядку денного внесено, зокрема, питання виділення з міського бюджету Києва коштів на виплату разової матеріальної допомоги окремим категоріям киян з нагоди ювілею визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Згідно проекту рішення, підготовленого КМДА, на ці цілі місто направляє понад 27 млн грн. Допомога у разі прийняття Київрадою проекту отримають, зокрема, ветерани, які мають особливі заслуги перед державою, ветерани, які захищали Київ, в тому числі народні ополченці, партизани, підпільники, інваліди війни, малолітні в'язні концтаборів, учасники війни і члени сімей загиблих інвалідів війни.

Депутатам також запропоновано проект змін до Програми економічного і соціального розвитку р. Києва на 2013 рік, якими передбачено виділення коштів на будівництво, реконструкцію і ремонт важливих інфраструктурних об'єктів. Так, 5 млн грн спрямовується на завершення будівельних робіт по реконструкції приймального відділення та спеціалізованих відділень Олександрівський клінічної лікарні, 930 тис. грн - на реконструкцію будівлі Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф. На обладнання та відкриття в поточному році нової амбулаторії лікарів сімейної медицини на Лісовому проспекті місто направляє 553,4 тис. грн.