ua en ru

В Закарпатській області знайдено одного з двох туристів, які потрапили у снігову лавину

В Закарпатській області знайдено одного з двох туристів, які потрапили у снігову лавину. Пошуки другого туриста тривають, повідомляє прес-служба ДержНС.

"О 17:10 13 січня знайдено одного туриста, пошуки другого тривають", - йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, 12 cічня в районі гори Гемба поблизу с. Пилипець у Міжигірському районі під снігову лавину потрапило двоє туристів. Про надзвичайну подію о 13:30 рятувальників повідомив товариш одного із потерпілих, який отримав sms-повідомлення, де зазначалося, що мешканець м. Полтава та його супутник (особа якого встановлюється) потрапили під лавину та потребують допомоги. Пошуки туристів проводять 4 відділення гірських рятувальників: Міжгірського, Ужгородського, Мукачівського та Іршавського районів. Рятувальникам у пошуках допомагає місцеве населення та працівники лісового господарства.

Усього у пошуках задіяно 107 осіб та 10 одиниць техніки, з яких 77 осіб особового складу ТУ МНС та 8 одиниць техніки. На даний час пошуково-рятувальні роботи тривають. Роботи ускладнені погіршеними погодними умовами, видимість - 2 м.

Окрім цього, пошуково-рятувальна операція проводиться ще по одному випадку.

10 січня вийшов із дому у напрямку гори Темнатик Воловецького району та не повернувся громадянин Чеської республіки. Про випадок місцевих рятувальників повідомили працівники міліції 12 січня. Пошукові роботи проводять фахівці гірського пошуково-рятувального відділення м. Мукачева. На даний час пошуки 24-річного чоловіка тривають.

12 січня рятувальники знайшли 28-річну киянку, яка під час спуску на горі Крачуняска Рахівського району з'їхала з лижної траси та заблукала. Щоб знайти жінку гірським рятувальникам знадобилось декілька годин. Жінку доправлено до турбази. Стан її здоров'я задовільний.

За прогнозами Гідрометцентру найближчим часом збережеться висока небезпека сходу снігових лавин в горах Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Державна служба з надзвичайних ситуацій звертається до туристів, мисливців, любителів екстремальних видів спорту утриматись від походів у гори.

Читайте також: В Закарпатській області під снігову лавину потрапили двоє туристів