ua en ru

У Закарпатській обл. біля будівлі суду знешкоджено саморобний вибуховий пристрій

У Закарпатській області сьогодні , 24 травня, у баку для сміття, , що знаходиться на території Закарпатського окружного адміністративного суду і територіального управління ДСА був знайдений саморобний вибуховий пристрій - тротилова шашка. Про це повідомляє прес-служба Вищого адміністративного суду України (ВАСУ).

Як ідеться в повідомленні, у приміщенні суду вчасно проведено дії по евакуації працівників суду та відвідувачів. Співробітниками правоохоронних органів проведено дії із знешкодження пристрою. Загрози життю та здоров'ю відвідувачів, суддів і працівників апарату суду немає.

Як повідомили у Закарпатському окружному адміністративному суді, вчора 23 травня на території Ужгородського міськрайонного суду, що в 30 метрах від окружного адмінсуду, працівник, котрий прибирає території двох судів, виявив пакет з невідомим вмістом. Розцінивши його як сміття, викинув в бак, який розміщується на території Закарпатського окружного адмінсуду. Небезпечну знахідку виявили сьогодні вранці, про що повідомили у відповідні служби.

Нагадаємо, 23 травня повідомлялося, що в Києві сапери знешкодили саморобну бомбу, що була закладена в урні на виході зі станції метро "Поштова площа".

Зазначимо, що тема вибухів в українських містах зараз актуальна як ніколи після того, як 27 квітня в Дніпропетровську прогриміли чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина. Влада охрестили їх терактами. Вибухівка була закладена в урни. Вибухи здійснили психологічний ефект. Експерти відзначали, що метою "терактів" було залякати народ.