ua en ru

В.Захарченко: Автоматичне відшкодування ПДВ отримали 24 підприємства, визначені методом "випадкової вибірки"

Автоматичне відшкодування ПДВ отримали 24 підприємства, визначені методом "випадкової вибірки". Про це в ході прес-конференції заявив голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталій Захарченко, передає кореспондент РБК-Україна.
У цей список увійшли 24 підприємства з 14 регіонів України, в тому числі такі, як ВАТ "Інтерпайп" ("Новомосковський трубний завод"), ВАТ "Запоріжсталь", "Одеський припортовий завод".
В.Захарченко нагадав, що з сьогоднішнього дня починається автоматичне повернення ПДВ підприємствам на суму близько 500 млн грн. Він підкреслив, що спеціальна програма методом випадкової вибірки вибрала ці підприємства протягом 5 днів, і до 21 березня підприємства на свої рахунки отримають кошти.
Основними проблемами, за словами голови ДПСУ, для підприємств, які не увійшли до цього списку, стала невідповідність двома критеріями: "Рівень заробітної плати, який передбачений в критеріях, а це 2,5 мінімальної заробітної плати, які повинні виплачуватися на такому підприємстві, підпадають під автоматичне відшкодування ПДВ, не витримало практично 80% підприємств, які подавали заявки ". Другий критерій щодо включення в список до автоматичного відшкодування ПДВ - це сплата податків контрагентами підприємств, які подавали заявки на автоматичне відшкодування ПДВ.
"Практично 90% контрагентів не платили податки ... це теж вплинуло на невключення їх до переліку на автоматичне відшкодування ПДВ", - заявив В.Захарченко.
Нагадаємо, сьогодні В.Захарченко підписав повідомлення в Держказначейство та Міністерство фінансів про початок автоматичного відшкодування ПДВ.