ua en ru

У Південній Кореї розбився винищувач ВВС країни, 2 пілоти загинули

В результаті катастрофи під час тренування винищувача Військово-повітряних сил (ВПС) Південної Кореї загинули двоє пілотів, що знаходилися на борту. Як повідомляється, винищувач F-5 пропав з екранів радарів після завершення основної частини тренування під час повернення на авіабазу р. Каннин в південнокорейській провінції Канвондон на північному сході Південної Кореї. Пізніше стало відомо, що машина звалилася у води Японського моря, передає РБК з посиланням на Associated Press.
В результаті пошуково-рятувальної операції фахівцям вдалося виявити останки обох пілотів винищувача, а також деталі машини, що розбилася. В даний час проводиться розслідування за фактом інциденту.
Варто також відзначити, що сьогоднішня катастрофа за участю бойових машин даної моделі стала вже третьою за останній рік. Так, в березні 2010 р. два винищувачі F-5 розбилися під час тренувальних місій в гірських районах Південної Кореї. В результаті жертвами авіакатастроф стали троє південнокорейських військовослужбовців.