ua en ru

У Південній Кореї оголошено попередження у зв'язку з наближенням тайфуну "Болавен"

Влада Південної Кореї оголосила в країні штормове попередження у зв'язку з наближенням тайфуну "Болавен". На час проходження стихії будуть припинено поромне повідомлення, припинені заняття в школах, надзвичайні служби приведені в стані підвищеної готовності, передає France 24.

Тайфун "Болавен", який метеорологи назвали одним з наймогутніших штормів в регіоні за останніх 50 років, обрушиться на Корейський півострів вранці 28 серпня 2012 р. Буря принесе з собою рясні опади, також очікуються могутні пориви вітру. Після проходження Південної Кореї тайфун продовжить рух на північ і завдасть удару по КНДР.

За даними міністерства транспорту республіки, вже припинений рух на 68 з 87 маршрутах поромного повідомлення. Аеропорти країни, за винятком південних районів, поки що приймають і відправляють літаки.

Нагадаємо, напередодні "Болавен" завдав удару по японському острову Окінава. Через обриви ліній електропередач в регіоні до цих пір знеструмленими залишаються більше 50 тис. будинків. Також через ураган скасовані авіарейси і припинено морське повідомлення на о. Окінава.