ua en ru

У ПАР шахтарі погрожують страйками проти беззаконня в галузі

У ПАР шахтарі погрожують страйками проти беззаконня в галузі. Лідер однієї з головних шахтарських профспілок ПАР заявив, що гірничодобувна галузь країни занурилася в беззаконня і закликав роботодавців по-новому втілити в життя принципи довіри і партнерства.

У ПАР шахтарі погрожують страйками проти беззаконня в галузі. Про це повідомляє ВВС.

Лідер однієї з головних шахтарських профспілок ПАР заявив, що гірничодобувна галузь країни занурилася в беззаконня і закликав роботодавців по-новому втілити в життя принципи довіри і партнерства.

Президент Національної спілки шахтарів Сензені Зоквана, виступаючи на конференції шахтарів у Йоганнесбурзі, засудив ситуацію, наслідком якої може стати страйк золотошукачів і заворушення на шахтах.

Гірничодобувні компанії стверджують, що не можуть виплачувати зарплати працівникам, тому що ціна на сировину падає, а витрати зростають.

Опубліковані статистичні дані показують, що в економіці ПАР в другому кварталі року спостерігалося значне зростання, але, на думку аналітиків, загроза страйків в гірничодобувній галузі може підірвати довіру до економіки країни.