ua en ru

У Йемені представники опозиції вітають відставку Президента і підтримують ініціативу ЛАГ в посередництві при переговорах

У Йемені представники опозиції заявили, що вітають відставку Президента країни Алі Абдалли Салеха і підтримують ініціативу Ліги Арабських держав (ЛАГ), що є посередником при переговорах, передає радіо "Свобода".
Тим не менш, опозиціонери не візьмуть участі в уряді національної єдності, так як не сприймають основною передбаченої парламентаріями гарантії - звільнення А.А.Салеха від переслідувань. Опозиція має намір домагатися суду над Президентом та його сім'єю.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що А.А.Салех погодився піти у відставку протягом 30 днів і передати владу віце-президентові країни. Напередодні ЛАГ засудила "злочини проти мирного населення" у Йемені і закликала владу країни задовольнити вимоги народу мирним шляхом.
За останні два місяці в країні загинули більше 120 осіб.
З кінця січня 2011 р. в Йемені проходять масові акції протесту. Люди вимагають відставки Президента країни, який перебуває при владі з 1978 р. У столицю держави в середині березня були введені підрозділи армії для підтримки порядку.