ua en ru

У Ємені близько 7 тис. солдатів перейшли на бік протестуючих проти уряду

У Ємені близько 7 тис. солдатів республіканської гвардії перейшли на бік протестуючих проти правлячого режиму, повідомляє телеканал Al-Arabiуa з посиланням на колишнього головнокомандувача збройними силами країни генерала Алі Мохсена аль-Ахмара. Сам генерал зрадив Президента країни Алі Абдулла Салеха і зайняв сторону його супротивників в березні 2011 р.
Коментуючи причини масштабного переходу гвардійців в стан недавнього ворога, аль-Ахмар зазначив, що всі ці військовослужбовці бажають зупинити насильство з боку Салеха і вірних йому військ. За повідомленнями ЗМІ регіону, в Ємені вже кілька тижнів армійські підрозділи збройних сил цієї держави жорстоко пригнічують будь-які демонстрації опозиційних сил, застосовуючи важку техніку і авіацію. Напередодні жертвами подібних дій в єменській столиці - м. Сані стали щонайменше 22 людини, ще 35 були поранені.
Нагадаємо, що метою протестуючих в Ємені є відсторонення від влади чинного Президента Салеха, який керує країною останні 33 роки. Заворушення в країні почалися навесні 2011 р. практично одночасно з аналогічними виступами в Тунісі, Лівії, Єгипті і Сирії та інших країнах Магрібу і Близького Сходу. Президенту Ємену поки вдається зберегти свій пост. Проте варто зазначити, що тиждень тому Салех виступив із заявою про готовність скласти повноваження голови держави в найближчі дні.