ua en ru

У Ємені розпочалися багатотисячні протести з вимогою відставки Президента

У столиці Ємену сьогодні відбуваються багатотисячні протести з вимогою відставки Президента. Демонстранти зібралися щонайменше у чотирьох різних місцях столиці - міста Сани, передає радио "Свобода".

Учасники акції вигукують антиурядові гасла й апелюють до нещодавнього відсторонення від влади Президента Тунісу. Як відзначає видання, Президент Ємену Алі Абдулла Салах перебуває при владі з 1978 р.

Нагадаємо, Президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, який правив понад 20 років, втік з країни в середині січня після масових вуличних протестів.

Третій день поспіль протести проти влади Хосні Мубарака відбуваються в Єгипті. Він керує країною вже майже 30 років. Сьогодні вранці в Каїрі і Суеці зібралися невеликі групи демонстрантів.

Напередодні поліція в Каїрі застосувала сльозогінний газ і гумові кулі для розгону демонстрантів, деякі з яких кидали каміння в поліцейських і підпалювали автомобільні покришки. Під час заворушень загинули щонайменше четверо людей. Влада затримала близько 860 учасників протестів і заблокувала доступ до соціальних і мобільних мереж, за допомоги яких демонстранти координують свої дії.