ua en ru

В Японії ріст економіки прискорився в жовтні 2013 року

Опубліковані урядом Японії економічні дані за жовтень 2013 р. свідчать про прискорення японської економіки, передає Associated Press.

Набір індикаторів, оприлюднених 29 листопада, показує, що ультралиберальная кредитно-грошова політика і стратегія стимулювання економіки прем'єр-міністра Сіндзо Абе сприяє подоланню тривалої дефляції. Споживчі ціни (виключаючи продовольство і електроенергію) зросли на 0,3% щодо аналогічного показника 2012 р., що стало найбільшим зростанням з 1998 р.

Промислове виробництво зросло в жовтні 2013 р. на 0,5% порівняно з жовтнем 2012 р. тобто промислове зростання спостерігається другий місяць поспіль.

Індекс споживчих цін (без урахування продовольства) виріс на 0,9% щодо показника жовтня 2012 р. А з урахуванням продовольства та електроенергії ціни зросли на 1,1%.

Рівень безробіття в Японії в жовтні 2013 р. продемонстрував бічний рух.

Експерти вважають, що для забезпечення сталого відновлення економіки, що почалося в 2012 р., компаніям необхідно більше інвестувати і піднімати зарплати. Поки що, за їх оцінками, досягнення в цьому напрямку видаються недостатніми.