ua en ru

У Японії обсяг виробництва Toyota в березні знизився на 62,7% - до 129,49 тис. автомобілів

Toyota Motor Corp. скоротила виробництво автомобілів у Японії березні 2011 р. на 62,7% в річному численні. Усього в березні ц.р. в Японії було вироблено 129 тис. 491 автомашина Toyota. Про це йдеться в повідомленні компанії, передає РБК з посиланням на Reuters.
Виробництво автомобілів Toyota у світі за березень 2011 р. скоротилося на 29,9% - до 542,465 тис. примірників порівняно з аналогічним періодом роком раніше.
Отримані результати пояснюються стався в Японії 11 березня землетрусом і пішли за ним цунамі. Стихійне лихо сильно відбилося на показниках японських компаній, які змушені були зупиняти виробництво.
Виробництво на заводах Toyota було зупинено з метою забезпечення безпеки співробітників компанії, наголошувалося в офіційній заяві автовиробника. Крім того, багато підприємств, які постачають запчастини для автомобілів Toyota, опинилися також закриті, що не залишило автовиробникові іншого вибору, крім як тимчасово призупинити виробництво.
22 квітня в Toyota Motor повідомили, що компанія планує відновити виробництво на своїх заводах в повному обсязі тільки до листопада-грудня 2011 р. У Toyota підрахували, що в результаті вимушених простоїв компанія "недовиробили" 260 тис. автомобілів.
Нагадаємо, землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9,0 і пішло за ним цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії. У результаті стихійних лих, за останніми даними, загинули близько 14 тис. 300 осіб, ще 12 тис. вважаються зниклими без вісті і імовірно загиблими.