ua en ru

В.Янукович і Ху Цзіньтао в Пекіні підписали спільну заяву між КНР та Україною щодо дружби і співробітництва

Президент України Віктор Янукович та Голова КНР Ху Цзіньтао в Пекіні підписали спільну заяву між КНР та Україною щодо дружби і співробітництва, повідомляє прес-служба Президента України.
В рамках заяви українська сторона підтвердила, що підтримує і в подальшому підтримуватиме політику "одного Китаю", виступає проти незалежності Тайваню в будь-якій формі, проти вступу Тайваню до міжнародних організацій, членами яких можуть бути лише суверенні держави, а також не здійснюватиме жодних офіційних контактів із Тайванем. У свою чергу КНР підтверджує, що принципова позиція Китаю щодо незастосування ядерної зброї або загрози її застосування проти неядерних держав та без'ядерних зон поширюється на Україну.
Україна і Китай розширять співпрацю між Китайським комітетом сприяння міжнародній торгівлі та Торгово-промисловою палатою України, Українським союзом промисловців і підприємців, проводитимуть спільні інвестиційні форуми, виставки та ярмарки.
Сторони погодилися розглянути можливість започаткування постійно діючого механізму Українсько-китайського бізнес-форуму.
Крім того Україна і Китай і надалі розвиватимуть співпрацю в нафтогазовій сфері та сфері ядерної енергетики, заохочуватимуть до участі зацікавлені організації та підприємства двох країн до участі в проектах будівництва енергетичних об'єктів.