ua en ru

В.Янукович: В Україні у 2011 р. будуть розпочаті і започатковані реформи по 21 напрямку

В Україні у 2011 р. будуть розпочаті і започатковані реформи "практично по 21 напрямку різних видів життєдіяльності". Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі у Давосі із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Томасом Міровим, повідомляє прес-служба глави держави.

В.Янукович звернув окрему увагу на відновлення співпраці з МВФ, що також позитивно вплинуло на розвиток національної економіки та покращання іміджу нашої держави у світі.

Президент нагадав, що торік в Україні почали реалізовуватися податкова та адміністративна реформи, стартував процес дерегуляції економіки і спрощення дозвільної системи, що сприяє розвитку бізнесу, притягненню інвестиції та боротьбі з корупцією.

«У 2011 р. ми продовжимо нарощувати темпи модернізації економіки та різних напрямків життєдіяльності нашої країни. У цілому будуть розпочаті і започатковані реформи практично по 21 напрямку різних видів життєдіяльності», - зазначив В.Янукович.
Безумовно, визнав Президент, початок будь-яких реформ завжди є болючим, але головне, що їх результатом має стати покращання життя громадян та ріст економіки.

«Співпраця з нашими партнерами і довіра до України є для нас вкрай необхідними...Реформи також спрямовані на підвищення рівня довіри до нашої держави в цілому у світі», - наголосив В.Янукович.

Зі свого боку президент ЄБРР висловив задоволення стабілізацією політичної та економічної ситуації в Україні. Він, зокрема, високо оцінив відновлення співпраці нашої держави з МВФ та іншими партнерами.
«Ми продовжуємо розглядати Україну як дуже важливого стратегічного партнера і готові продовжувати інвестиційну політику на високому рівні», - зазначив він.
Т.Міров підтвердив свій намір взяти участь у Чорнобильській конференції. «Я особисто займуся підготовкою до неї з нашого боку», - підкреслив він.