ua en ru

В.Янукович: В енергетичну сферу буде залучено 3-5 млрд грн інвестицій для покращення енергозбереження

В енергетичну сферу для покращення енергозбереження буде залучено 3-5 млрд грн інвестицій. Про це в ході засідання комітету з економічних реформ заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Має працювати і реформа у вугільній галузі. Для модернізації зношеної інфраструктури, що не може задовільнити потреби зростаючої економіки в галузі енергетики буде залучено від 3 до 5 млрд грн. Цей ресурс ми отримаємо в результаті приватизації із залученням до конкурсу провідних світових компаній", - сказав Президент.

Також В.Янукович наголосив, що протягом цього року буде завершена підготовка для будівництва LNG-терміналу для перевалки скрапленого природного газу. "Такий національний проект допоможе диверсифікувати енергопостачання України та збалансувати ціни та тарифи на внутрішньому ринку", - сказав він.

Раніше голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич у столичному "Українському домі повідомив, що в Україні у 2011 р. на енергоефективність заплановано майже 600 млн грн бюджетних коштів.