ua en ru

В.Янукович: Україна та Азербайджан мають намір збільшити обсяги взаємних інвестицій

Президент України Віктор Янукович впевнений в намірах України та Азербайджану суттєво збільшити обсяги взаємних інвестицій. Про це глава держави зазначив на спільній прес-конференції з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, передає прес-служба Президента.

"Наші спільні проекти передбачають вкладення інвестиційних ресурсів з двох сторін. Ми будемо підходити до цих питань як партнери, і в кожному окремому випадку прийматимемо спільне рішення", - сказав В.Янукович.

"Безумовно, ми дуже зацікавлені в тому, щоб наші інвестиційні проекти, перш за все, підтримували наших вітчизняних товаровиробників. Така наша мета", - зазначив Президент, додавши, що економіки України і Азербайджану є не конкуруючими між собою, а доповнюють одна одну.

У свою чергу Президент Азербайджану наголосив, що важливим фактором для стимулювання взаємних інвестицій є високий рівень політичних відносин між нашими країнами.

"Інвестори завжди дуже чутливо реагують на політичну кон'юнктуру... коли бачать, що існують міцні, довгострокові політичні відносини між країнами", - зазначив він.

"Упевнений, що політична підтримка цим інвестиційним проектам також буде стимулювати все більшу кількість компаній розглядати Україну і Азербайджан в якості стратегічного місця для вкладення інвестицій", - додав І.Алієв.

"Мені дуже приємно, що Азербайджанська державна нафтова компанія Socar вже почала цей процес. За короткий час було інвестовано в Україну біля 80 млн дол. Я впевнений, що вони (інвестиції) будуть збільшені в кілька разів", - наголосив Президент Азербайджану.