ua en ru

В.Янукович: Сьогодні дуже важливо, щоб у роботі галузевих міністерств були зрозумілі загальнодержавні регулятори

Сьогодні дуже важливо, щоб у роботі галузевих міністерств були зрозумілі загальнодержавні регулятори. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з членами Атлантичної ради США у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Президента.

«Сьогодні дуже важливо, щоб у роботі галузевих міністерств були зрозумілі загальнодержавні регулятори. Наприклад, податкова політика, соціальна політика, участь бізнесу в соціальній політиці. Сьогодні форма власності вже практично не має ніякого значення. Ми вже звикли до того, що більшість підприємств різної форми власності виконують одні і ті ж функції, до якої б галузі вони не належали. Я зробив наголос на тому, що ми йдемо шляхом лібералізації податкової політики держави, лібералізації дозвільної системи. Державний менеджмент має багато складових. Що стосується внутрішньої політики, то, безумовно, ми створюємо і створюватимемо усі умови для того, щоб бізнес розвивався. А що стосується зовнішньої політики, то, безумовно, ми захищатимемо інтереси вітчизняного товаровиробника, тому що близько 60% нашої продукції ми експортуємо», - сказав Президент.

Як повідомив В.Янукович, «ми застосовуємо відому модель розвитку - інвестиційно-інноваційну». «Тому для нас зараз дуже важливо поглиблювати переробку сировини, яка є в Україні. Для того, щоб покращувався фінансовий результат і більше було робочих місць, нам треба більше випускати продукції зі збільшеною доданою вартістю. У всіх цих напрямках державна політика буде такою, що відповідатиме вирішенню цих питань. Зараз створюється ціла низка державних агенцій, які опікуються, наприклад, залученням інвестицій, роботою з інвесторами», - сказав він.