ua en ru

В.Янукович провів зустріч з президентом Казахстану

Президент України Віктор Янукович сьогодні провів зустріч з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Президент України наголосив, що Україна та Казахстан завжди мали стабільні торговельно-економічні відносини, однак протягом останніх років товарообіг між країнами суттєво зменшився.

"Той потенціал, що є між нашими країнами, сьогодні далеко не реалізований, існують величезні можливості", - зазначив В.Янукович.

В цьому контексті Президент України звернув увагу на активізацію останнім часом діяльності спільної міжурядової комісії, яка сьогодні звітуватиме про свою роботу.

Також В.Янукович відзначив взаємну зацікавленість наших держав у розвитку співпраці у паливно-енергетичній сфері, сільськогосподарському машинобудуванні та роботі аграрних комплексів загалом, галузі космічних технологій тощо.

Особливу увагу глава держави звернув на перспективи співпраці у сфері розбудови транспортних коридорів.

"Ми з вами можемо створити програму - для нас дуже важливим партнером є ще Росія - і цей проект може об'єднати Європу і Азію", - підкреслив В.Янукович.

Президент, крім того, згадав про пропозиції казахстанської сторони щодо об'єднання водних транспортних шляхів між Каспійським та Чорним морями.

"Це дуже цікавий проект, і, звичайно, він має майбутнє", - переконаний глава держави.

Зі свого боку Н.Назарбаєв відзначив, що завжди докладав усіх зусиль для розвитку взаємин між Україною та Казахстаном в усіх сферах. У тому числі - торговельно-економічній та міжлюдській. Він зокрема нагадав, що на сьогодні в Казахстані вже працює 276 спільних підприємств.

Президент Казахстану погодився зі своїм українським колегою щодо значного потенціалу співпраці наших держав та відзначив особливу зацікавленість казахстанської сторони у розбудові взаємин у таких сферах, як космос, сільгоспмашинобудування, транспорт.

"Наше співробітництво має величезні перспективи. Враховуючи інтерес української сторони до теми енергетики, Казахстан готовий бути у цьому питанні дуже уважним до українських кампаній", - зауважив Н.Назарбаєв.

Президент Казахстану відзначив наявність політичної волі з боку керівництва обох країн щодо поглиблення партнерських відносин між нашими країнами.

"Ми у Казахстані уважно стежимо за ситуацією в Україні. З великим задоволенням ми відзначаємо стабілізацію обстановки", - сказав Н.Назарбаєв, додавши, що на політичну стабільність одразу ж відреагувала економіка України, про що свідчать перші позитивні зрушення у цій сфері.