ua en ru

В.Янукович провів сьогодні зустріч із представниками кримських татар

Президент України Віктор Янукович провів сьогодні зустріч із представниками кримських татар. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми як європейська держава будемо виконувати всі рішення Ради Європи у ... і скеровувати наші зусилля на вирішення проблем", - наголосив Президент. Водночас він підкреслив, що в основу всіх рішень, безумовно, мають бути покладені загальнонаціональні інтереси всього українського народу. В.Янукович запропонував представникам влади та кримських татар спільно розробити комплексну програму з вирішення їхніх нагальних проблем. Насамперед, зазначив він, може йтися про програму щодо забезпечення кримських татар житлом із застосуванням не лише можливостей Автономії, а й загальнодержавних ресурсів.

Президент додав, що, вочевидь, доцільно попрацювати над питанням здешевлення кредитів на житло.

Окремо В.Янукович порушив тему необхідності відновлення законності у питанні виділення землі в Криму.

"Усі незаконні рішення щодо виділення землі мають бути анульовані", - сказав Президент, додавши, що це стосується також фактів самозахоплень. "Це питання треба зняти у найближчий час", - підкреслив В.Янукович.

Глава держави також торкнувся на зустрічі питання важливості надання статусу Національного Бахчисарайському державному історико-культурному заповіднику. "Я сподіваюся, що Верховна Рада після канікул розгляне це питання, - насамперед Верховна Рада Криму, - і буде прийнято відповідне рішення", - сказав Президент.

В.Янукович, окрім цього, наголосив, що має бути вирішено питання будівництва мечеті у Сімферополі.

Зі свого боку представники кримських татар подякували Главі держави за можливість зустрітися. "Ви перший Президент, який хоче нас слухати. Я хочу, щоб Ви дуже глибоко зрозуміли: якщо Меджліс в опозиції, це не означає, що кримськотатарський народ в опозиції до нової влади", - сказав член політради громадської організації "Міллі Фірка" Тимур Дагджи.

Нагадаємо, представники Меджлісу кримсько-татарського народу відмовилися від сьогоднішньої зустрічі із Президентом, і попросили перенести її на іншу дату. Вони зауважили в своїй заяві, що на цю "переформатовану" зустріч виявилися запрошеними представники "двох-трьох відомих своєю скандальністю громадсько-політичних утворень".