ua en ru

В.Янукович закликав представників бізнесу Сінгапуру інвестувати у Крим

Президент України Віктор Янукович закликає бізнесові кола Сінгапуру інвестувати в Автономну Республіку Крим, що є "одним з найбільш інвестиційно привабливих регіонів України". Про це глава держави наголосив у своєму виступі на Українсько-сінгапурському бізнес-форумі, повідомляє прес-служба Президента України.

"Україна активно будує мости між Сходом і Заходом і в прямому, і в переносному значенні. Одним з таких проектів є спорудження багатофункціонального мостового переходу між українським півостровом Крим та Російською Федерацією у Керченській протоці. Цей інвестиційний проект відкритий для участі іноземного капіталу, і для сінгапурських компаній з їх досвідом у цій сфері це має бути цікаво", - зазначив В.Янукович.

На думку Президента, між півостровом Крим та Сінгапуром - багато спільного. "Автономна Республіка Крим є одним з найбільш інвестиційно привабливих регіонів України завдяки вигідному економіко-географічному положенню півострова, наявності різноманітних природних ресурсів, значного санаторно-курортного, промислового і наукового потенціалу, розвинутій транспортній інфраструктурі і банківській системі, можливості легкого доступу на ринки всієї України, країн СНД, Європи та Азії", -відзначив глава держави.

За його словами, до пріоритетних напрямів розвитку, які вимагають першочергового і масштабного інвестування, віднесені наступні сфери господарського комплексу АРК: відпочинок і туризм; агропромисловий комплекс; машинобудування і наукоємні виробництва; паливно-енергетичний комплекс із впровадженням енергозберігаючих та екологічно чистих технологій, "адже Крим з трьох боків оточений морями з багатющими запасами вуглеводнів; сфера поводження з відходами", зазначив Президент.