ua en ru

В.Янукович постановив створити до 10 січня 2011 р. "Укроборонпром"

Президент України Віктор Янукович підписав указ Президента № 1245/2010 від 28 грудня 2010 р. "Про заходи щодо підвищення ефективності діяльності оборонно-промислового комплексу України". Про це повідомляє прес-служба Президента.
Згідно документу, до 10 січня 2011 р. Кабінет міністрів України має вжити заходи щодо створення державного господарського об'єднання "Укроборонпром" з державних підприємств, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.
Генеральний директор "Укроборонпрому" призначається на посаду за поданням прем'єр-міністра та звільняється з посади Президентом України.
Крім того, Кабмін має у місячний строк після створення "Укроборонпрому" передати йому пакети акцій, що належать державі у статутних фондах акціонерних товариств, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами. Перелік таких товариств має бути визначено Кабміном разом із Міністерством оборони, Фондом державного майна України (ФДМУ), Державним агентством з управління державними корпоративними правами та майном, Державним космічним агентством.
Кабмін також має забезпечити створення та впровадження до 1 липня 2011 р. автоматизованої інформаційно-аналітичної системи обліку та аналізу діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу.