ua en ru

В.Янукович доручив Кабміну опрацювати зміни до закону щодо визначення розмірів соцвиплат чорнобильцям

Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до кінця поточного року опрацювати спільно з соціальними партнерами, зацікавленими громадськими організаціями питання внесення змін до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо упорядкування формули визначення розмірів соціальних виплат, зокрема виходячи із розміру прожиткового мінімуму.

Про це повидомляє прес-служба голови держави.

Крім того, до березня 2011 р. уряд має після прийняття узгоджених рішень підготувати та внести в установленому порядку до Верховної Ради України законопроект про внесення змін до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо визначення розмірів соціальних виплат).

Відповідно до доручення голови держави, у державному бюджеті до кінця 2011 р. повинні бути передбачені, виходячи з реальних фінансових ресурсів, видатки для забезпечення виконання рішень судів щодо соціальних виплат відповідно до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".