ua en ru

В.Янукович доручив до 15 лютого подати до ВР законопроект щодо погашення заборгованості підприємств ПЕК

Президент України Віктор Янукович доручив прем‘єр-міністру України Миколі Азарову до 15 лютого 2011 р. взяти під особисту відповідальність розроблення та подання до Верховної Ради (ВР) України законопроекту щодо внесення змін до чинного законодавства для завершення процедури погашення заборгованості підприємствам паливно-енергетичного комплексу та поліпшення ситуації в енергетичній сфері до 1 липня 2011 р. Відповідне доручення від 28 січня 2011 р. опубліковане на сайті Президента України.
Так, В.Янукович доручив М.Азарову:
1. Проаналізувати: стан виконання вимог закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" із зазначенням загальної кількості підприємств паливно-енергетичного комплексу, які беруть участь у спеціальній процедурі погашення заборгованості, а також обсягів заборгованості, що вже погашена та має бути погашеною; причини, внаслідок яких не повною мірою реалізовано вимоги вказаного закону щодо погашення заборгованості підприємствам паливно-енергетичного комплексу у визначений термін; наявність проблем, які можуть перешкодити завершенню процедури погашення заборгованості навіть при продовженні дії цього закону.
2. Взяти під особисту відповідальність розроблення та подання до Верховної Ради України законопроекту щодо внесення змін до чинного законодавства для завершення процедури погашення заборгованості до 1 липня 2011 р.