ua en ru

В.Янукович підтвердив наявність судового розгляду навколо продажу "Запоріжсталі".

Президент України Віктор Янукович підтвердив наявність судового розгляду навколо продажу контрольного пакету акцій крупного українського меткомбіната "Запоріжсталь". Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на питання про нібито непрозорій експансії російського бізнесу на українському ринку металопродукції.

"Я не знаю, що хтось примушував когось продавати. Я знаю, що по Запоріжжю йде процес, і це справа в судах", - сказав глава держави. За його словами, "йде спірний процес між двома компаніями, між двома українськими компаніями по запорізькому пакету, близько 50%". "За рішенням Лондонського суду зараз цей пакет арештований, приблизно рік він не продаватиметься, настільки я знаю, але це дві українські компанії", - пояснив В.Янукович.

Раніше з приводу продажу пакету акцій ОАО "Запоріжсталь" в українських ЗМІ з'являлася суперечлива інформація. Зокрема, повідомлялося про те, що 50% акцій підприємства придбав Рінат Ахметов, а потім заявлялося про те, що "Запоріжсталь" продана групі російських інвесторів, інтереси якої представляв "Зовнішекономбанк".

Президент В.Янукович сьогодні також прокоментував продаж української групи "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД). "Цей контракт був підписаний ще рік тому при уряді Юлії Тимошенко, я точно знаю, що ніяких "військових" дій там не було", - сказав він. За його даними, власники продали свій пакет російській компанії, і вони живуть в Україні. "Одного з власників - це пан (Олег) Мкртчан - я запросив його наступного тижня до себе, я з ним особисто знайомий, щоб поцікавитися цим процесом", - зазначив він.

Як повідомлялося, в січні ц.р. консорціум інвесторів на чолі з Олександром Катуніним придбав 50% + 2 акції ІСД.

В.Янукович сьогодні також повідомив, що дав доручення розібратися з ситуацією навколо продажу акцій Маріупольського меткомбіната ім.Ілліча.