ua en ru

В.Янукович підписав закон про посилення відповідальності перевізників, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення

Президент Віктор Янукович підписав закон № 2753-VІ від 2 грудня 2010 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності перевізників, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення", який посилює відповідальність перевізників за невиконання обов'язків, повідомляє прес-служба глави держави.

Ухваленим актом, ініційованим Президентом України, внесено зміни і доповнення до низки законодавчих актів України з метою імплементації статті 7 конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, яку було підписано від імені України 17 листопада 2005 р.

Зміни спрямовані на запровадження обов'язку перевізників перевірити перед початком міжнародного пасажирського перевезення наявність у пасажира документів, необхідних для в'їзду до держави прямування.

Також посилена відповідальність перевізників шляхом збільшення санкцій за невиконання або неналежне виконання зазначеного обов'язку, що призвело до перевезення чи спроби перевезення пасажира через державний кордон України без необхідних документів.

Нагадаємо, 2 грудня ВР ухвалила відповідний законопроект, зареєстрований за №7010.