ua en ru

В.Янукович підписав закон про звільнення юросіб - резидентів від сплати податку з дивідендів, які вони отримують від нерезидентів - юросіб.

Президенти України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" (щодо оподаткування дивідендів)", повідомляє прес-служба Президента України.

У законі пропонується звільнити юридичних осіб - резидентів, від сплати податку з дивідендів, які вони отримують від нерезидентів - юридичних осіб, які перебувають під їхнім контролем. Зокрема, у цьому випадку юридична особа - резидент має володіти безпосередньо або через більшу кількість пов'язаних фізичних чи юридичних осіб найбільшою часткою (паєм, пакетом акцій) статутного фонду нерезидента або управляти найбільшою кількістю голосів керівного органу нерезидента або володіти часткою (паєм, пакетом акцій), яка становить не менше 20% від статутного фонду нерезидента. Зазначена податкова пільга не поширюється на нерезидентів, що мають офшорний статус.
Цей закон набирає чинності з дня його опублікування.