ua en ru

В.Янукович підписав закон з питань міграції

Президент України Віктор Янукович підписав сьогодні Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції". Про це повідомліє офіційний веб-сайт Президента.

Нагадаємо, що Верховна Рада України в ході ранкового засідання 5 квітня 2011 р. ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції" з пропозиціями Президента України. Відповідний проект (№2232 від 06.04.2009 р.) підтримали 301 народний депутатат.
Документом передбачено створення належних правових засад посилення боротьби з нелегальною міграцією, поліпшення управління міграційними процесами, посилення юридичної відповідальності за правопорушення в цій сфері, забезпечення умов для реалізації прав мігрантів і рівноправних умов взаємних поїздок громадян України та інших держав, активізації двосторонніх контактів у всіх сферах міжнародних відносин, посилення юридичної відповідальності як іноземців, так і громадян України за порушення міграційного законодавства.
Народні депутати погодилися з пропозиціями Президента України щодо, зокрема, включення до тексту Закону положення про ненастання адміністративної відповідальності в разі неприбуття особи до визначеного місця навчання або працевлаштування, якщо це мало місце з поважних причин.
Верховна Рада також підтримала думку Президента щодо необхідності виключення залежності від віку або інших ознак осіб, проти яких вчинено злочин, відповідальності за незаконне переправлення через державний кордон України, організацію такого переправлення, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод. Попередньою редакцією Закону ця відповідальність була передбачена у тому разі, якщо злочин було вчинено проти неповнолітнього або малолітнього.
Народні депутати врахували всі пропозиції Президента України.
22 січня 2010 р. Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект №2232 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції". За відповідне рішення проголосували 230 депутатів з 270 зареєстрованих в залі.