ua en ru

В.Янукович підписав закон про ратифікацію угоди між Україною та Європолом про стратегічне співробітництво

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 2576-VІ "Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським поліцейським офісом про стратегічне співробітництво", повідомляє прес-служба голови держави.

Відповідно до угоди, підписаної 4 грудня 2009 р., Україна призначає Міністерство внутрішніх справ України діяти як національний контактний пункт між Європейським поліцейським офісом (Європолом) та іншими компетентними органами України. Засідання на високому рівні між Європолом і компетентними органами України мають проводитися регулярно для обговорення питань, які стосуються цієї Угоди та співробітництва в цілому.

Згідно з угодою, "контактний пункт, призначений Україною, і той, що призначений Європолом, проводять між собою регулярні консультації з питань політики й питань, що становлять взаємний інтерес, з метою виконання їхніх завдань і координації їхніх відповідних дій".

Нагадаємо, 5 жовтня ВР ухвалила закон "Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським поліцейським офісом про стратегічне співробітництво".