ua en ru

В.Янукович: Перспектива проведення в Україні Олімпійських ігор-2022 напряму залежить від успіху підготовки Євро-2012

У разі успішної підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу перспектива проведення в Карпатах Зимових Олімпійських ігор 2022 року стане реальністю. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович сьогодні у Львові під час розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ щодо розвитку спортивної та туристичної інфраструктури в контексті реалізації Національного проекту "Олімпійська надія-2022", повідомляє прес-служба глави держави.

"Олімпійська надія-2022" напряму пов'язана з Євро-2012. Якщо ми пройдемо цей іспит, - дотримаємо слова, розбудуємо інфраструктуру, проведемо Євро-2012, покажемо світу, що Україна відповідає "п'яти зіркам якості" гостинності, тоді "Олімпійська надія-2022 стане реальністю. Тоді одразу після Євро-2012 приступимо до "Олімпійської надії-2022", - сказав Президент.

Глава держави нагадав, що коли навесні минулого року у Львові перший раз йшлося про ідею проведення в Карпатах Зимових Олімпійських ігор 2022 року, багато хто сумнівався в реальності цієї мрії. Однак Президент наголосив, що менше ніж за рік Україна значно просунулася до її реалізації.

У цьому контексті В.Янукович відзначив, що Україна станом на сьогодні увійшла в графік будівництва об'єктів Євро-2012. "Безумовно, та картина, яка була на початку 2011 року, була сумною і викликала негарні почуття, що в нас є загроза зірвати це європейське свято. Це для іміджу України було б дуже погано. Поганий господар - це найгірший імідж", - підкреслив Президент.
За його словами "добре ім'я України ми врятували, адже сьогодні будівництво об'єктів Євро- 2012 відбувається за графіком.

Віктор Янукович подякував усім, хто за останній рік доклав своїх зусиль для цього у Львові. "Я хотів би подякувати всім, хто за цей рік зробив те, що ми сьогодні побачили (аеропорт, стадіон). Я хочу подякувати і будівельникам, і керівникам, які задіяні в будівельній галузі, керівникам міста і області, і УЄФА, і панові Платіні", - сказав Президент.

Говорячи про позицію Мішеля Платіні у питанні проведення в Україні Євро-2012, Віктор Янукович відзначив, що "це людина, яка нам повірила, і разом з нами взяла відповідальність... Його рішення оцінив український народ".
Глава держави також окремо відзначив внесок у підготовку до проведення Євро-2012 Віце прем'єр-міністра України - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.
"Ми сьогодні працюємо на наше спільне майбутнє, назва якого - будівництво майбутньої України "п'ятизіркового зразка", - наголосив В.Янукович.

Нагадаємо, сьогодні Президент України перебуває з робочою поїдкою у Львові.