ua en ru

В.Янукович оцінив інвестиційні проекти між Україною і Китаєм у 4 млрд дол

Президент України Віктор Янукович оцінив підписані сьогодні в рамках його державного візиту до Китайської Народної Республіки двосторонні документи у 4 млрд дол.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Ми сьогодні підписали дуже важливі документи, які відкривають нам шлях до поглибленого співробітництва між Україною та Китаєм", - сказав Президент України.

За його словами, сьогодні під час зустрічі з головою КНР сторони також домовилися про підготовку нової угоди, що матиме стратегічний характер.

"Ми прийняли рішення підняти рівень нашого співробітництва, підписали сьогодні дорожню карту і угоду на найближчий період часу", - зазначив Президент.

В.Янукович звернув особливу увагу на те, що підписання сьогодні низки документів щодо реалізації конкретних проектів свідчить про практичний початок інвестиційної програми між нашими країнами.

"Це дуже важливо для наших країн. І перспектива розвитку стратегічних відносин між Україною та Китаєм - це питання невеликого проміжку часу", - сказав Віктор Янукович, додавши, що згідно досягнутих сьогодні домовленостей нова стратегічна угода, над якою працюватимуть фахівці обох країн, відкриє якісно новий етап взаємин між Україною та Китаєм.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович під час підписання угод між Україною та Китайкою Народною Республікою (КНР) упродовж свого офіційного візиту в КНР, заявив, що не пізніше 2012 р. товарообіг між двома країнами має зрости до близько 10 млрд дол.