ua en ru

В.Янукович наголосив на необхідності активізувати співпрацю між Україною і Канадою

Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності активізації відносин України з Канадою після одинадцятирічної паузи.

Про це глава держави заявив сьогодні, 25 жовтня, під час українсько-канадських переговорій, що відбуваються у Києві під головуванням Президента України В.Януковича та прем'єр-міністра Канади Стівена Гарпера, повідомляє прес-служба Президента.

Президент підкреслив, що цей візит прем'єр-міністра Канади до України "є довгоочікуваним та глибоко символічним", адже він припиняє одинадцятирічну паузу у візитах керівників урядів наших двох країн.

"Ми оцінюємо цей візит як візит високого рівня довіри між нашими країнами, як візит, який підкреслює особливе партнерство між нашими державами", - заявив В.Янукович.

Глава держави висловив упевненість, що Україна та Канада повинні створити такі дієві механізми співпраці, які дали б можливість отримати позитивний результат за всіма напрямами двосторонніх відносин. Насамперед, це торговельно-економічні відносини, гуманітарне співробітництво, обмін досвідом у питаннях реформування країн.

У свою чергу, прем'єр-міністр Канади С.Гарпер подякував В.Януковичу за запрошення відвідати Україну та за теплий прийом. Він наголосив, що завдяки українській громаді в Канаді Україна з Канадою "мають історичні відносини".
"Канада з особливим ентузіазмом співпрацює з Україною з часів її незалежності", - додав С.Гарпер.

Прем'єр-міністр наголосив, що хоч політичні відносини України та Канади були і залишаються міцними, "треба ще багато працювати", зокрема, над розвитком комерційних відносин між державами.