ua en ru

В.Янукович відкрив міжнародний аеропорт "Кіровоград"

Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії відкриття міжнародного пасажирського термінала аеропорту "Кіровоград", повідомляє прес-служба глави держави.

Президент перерізав символічну стрічку перед входом до новозбудованого комплексу та оглянув його приміщення - зали реєстрації пасажирів, контролю на авіабезпеку, паспортного контролю, очікування, прильоту.

Глава держави привітав представників місцевої влади та працівників аеропорту з успішною реалізацією проекту з будівництва міжнародного терміналу. В.Янукович зазначив, що "це гарний початок" і подякував усім, хто долучився до реалізації проекту.

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації (ОДА) Сергій Ларін поінформував Президента, що новий термінал був побудований буквально за півтора місяці.

"Термінал сьогодні готовий приймати пасажирів", - сказав він, додавши, що у комплексі встановлено найсучасніше обладнання.
За словами керівника ОДА, зараз триває процес добудови другої штучної злітно-посадкової смуги аеродромного комплексу, яка матиме загальну довжину 2100 м, та буде здатна приймати великі літаки.

"Сьогодні ми працюємо над тим, щоб запустити регулярний рейс на Київ", - також поінформував главу держави С.Ларін. За його словами, місцева влада планує зробити це до кінця поточного року.

Нагадаємо, сьогодні, 22 жовтня, Президент Віктор Янукович із робочою поїздкою відвідує Кіровоградську область.