ua en ru

В.Янукович: Закон про доступ до публічної інформації буде підписаний Президентом після розгляду ВР

Президент України Віктор Янукович готовий підписати закон про доступ до публічної інформації після того, як він буде розглянутий у парламенті. Про це голова держави сказав сьогодні, 22 листопада, відповідаючи на запитання під час прес-конференції у Брюсселі, повідомляє прес-служба Президента.
"Як тільки він (закон) буде розглянутий у Верховній Раді, він буде підписаний Президентом", - наголосив Президент.
Водночас голова держави наголосив, що не може впливати на порядок денний, за яким працюють і розглядають законопроекти народні депутати. "Суперечності, які є увесь час в парламенті - це постійний процес, і впливати на порядок денний у мене не завжди виходить", - зауважив Президент.

В.Янукович також наголосив, що сьогодні на порядку денному Верховної Ради стоїть таке важливе питання, як прийняття Держбюджету на наступний рік, наголосивши: "Одне з головних питань - щоб ми мали можливість модернізувати країну, і бюджет мотивував підняття рівня економіки".

Нагадаємо, 5 листопада перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк під час ранкового засідання парламенту заявив, що розгляд проекту закону (№2763 від 11.07.2008 р.) "Про доступ до публічної інформації" переноситься на наступний пленарний тиждень Верховної Ради України.
За його словами, надійшов лист від ініціатора законопроекта нардепа від фракції БЮТ А.Шевченка з проханням перенести розгляд даного проекту.

У свою чергу голова парламента Володимир Литвин заявив, що його дивує ситуація з проектом закону "Про доступ до публічної інформації".
"Мене ця ситуація дивує, тим більше, що я прочитав сьогодні ще раз уважно закон з усіма вже остаточними поправками", - заявив В.Литвин.
"Жодної таємниці немає. Всі, хто хочуть отримати будь-яку інформацію - вони мають право її отримати. По суті, ВР живе вже в цьому режимі", - додав він.
"Мені не зрозумілі ці політичні ігрища, коли самі ініціатори цього законопроекту відмовляються від його розгляду", - підсумував В.Литвин.